Release 2017Digitale ondertekening service

Bespaar tijd en kosten met de digitale ondertekening service

Vanaf nu kan je, vanuit je eigen Yes-co systeem, rechtsgeldige en gekwalificeerde online digitale ondertekening verzoeken versturen via het veilige en geavanceerde platform van Zynyo! Onze digitale ondertekening service ondersteunt SMS TAN, muishandtekening en ook iDIN; de nieuwe meest veilige manier van online ondertekenen. Wil je meer lezen over iDIN? Klik dan hier.

Hoe werkt het
In het dossier heb je bij ieder pdf document de mogelijkheid om deze online te laten ondertekenen. Achter een pdf zie je het volgende icoon staan:

Door op dit icoontje te klikken krijg je de gekoppelde relaties bij het object te zien. Per relatie kan je nu aanvinken of deze relatie moet tekenen en zo ja, of je een muishandtekening, TAN SMS of iDIN ondertekening wenst. Vervolgens ontvangen alle aangegeven personen een ondertekenverzoek met een link naar de online onderteken applicatie. Daar kunnen zij het document bekijken, lezen, de inhoud goedkeuren en ondertekenen.

Om de identiteit van de ondertekenaar te valideren, wordt er een signing service gekozen om het document mee te ondertekenen. Zie hier voor een overzicht van de verschillen tussen de diverse soorten ondertekeningen.

Als alle ondertekenaars het document op deze manier goedgekeurd en ondertekend hebben, is het document rechtsgeldig. Na het tekenen, wordt het getekende document naar de betrokken partijen gestuurd via de mail met in het zelfde document de akte van ondertekening en digitale certificering!

In Yes-co wordt het ondertekende document in het dossier gezet en krijg je een notificatie in je Yes-co systeem dat het document ondertekend en toegevoegd is.

Voordelen van de digitale ondertekening service:

 • snel & eenvoudig documenten ondertekenen
 • geen gedoe meer met het printen & scannen van overeenkomsten
 • extra service naar je klanten
 • tijdsbesparing
 • 100% betrouwbaar & veilig
 • 100% rechtsgeldig
 • Als geïntegreerde service in Yes-co verkrijgbaar

Activeer de  App ‘Yes-co digitale ondertekening service’ direct in de app market!
Je vind hier ook de kosten voor deze service. Na activering zullen wij de signing service verder voor je inrichten. Hiervoor hebben we je logo & informatie over de huisstijl nodig.

Je maakt hierbij gebruik van het abonnement van Yes-co waardoor je geen vaste maandelijkse kosten hebt, maar slechts per ondertekening betaalt.


Wil je een eigen abonnement met daarin ook de mogelijkheid om digitale vragenlijsten (io) te versturen, dan is dat ook mogelijk. Ga hiervoor naar toolsvoorvastgoed.nl

∧ Terug naar boven

Wijzigingen variabelen en typen BOG

Bij BOG is deze release veel gewijzigd. Zo kun je nu ook deelafmeldingen versturen en zijn er nieuwe variabelen en typen BOG toegevoegd. Een overzicht van de variabelen en typen BOG:

  1. Nieuwe typen BOG zijn toegevoegd: 
   Leisure met hierin de types:
   Bungalowpark, Camping, Dagrecreatie , Wellness en overig
   Maatschappelijk vastgoed met hierin de types:
   Culturele instelling, Onderwijsinstelling, Religieuze instelling, Sportinstelling en Zorginstelling
   Verhard buitenterrein
  2. Nieuwe variabelen:
   Beleggingsobject is uitgebreid met meerdere variabelen (klik op de afbeelding):

   Veiling is nu een zelfstandig soort aanmelding met meerdere opties (voorheen zat dit samen met ‘verkoop bij inschrijving’)

   Woonruimte: er zijn meerdere variabelen toegevoegd indien er woonruimte aanwezig is (klik op de afbeelding)

   WOZ waarde en de variabele WOZ waarde peildatum is toegevoegd aan het tabblad Data/Financieel
   Ligging: hieraan zijn extra waarden toegevoegd zoals ‘wijkwinkelcentrum’,’meubelboulevard’, ‘landelijk gebied’ en hebben een aantal bestaande opties een iets andere naamgeving gekregen bijv. optie ‘pdv’ is nu uitgeschreven naar ‘perifere detailhandelsvestiging’.
   Informatieplicht is toegevoegd
   Tabblad Transactie: hierbij is bij huur en koop de voorbehoudsdatum ingangsdatum en einddatum toegevoegd, bij incentives de contante waarde en het aantal maanden en specifieke afmeldinformatie voor Leisure, Verhard buitenterrein en Maatschappelijk Vastgoed.
   Bedrijfsruimte: logistieke functie (ja of nee) is toegevoegd
   Kantoorruimte heeft een aantal nieuwe variabelen, te weten FlexPlek, Meetcertificaat Aanwezig en Gemeenschappelijke Ruimte
   Winkelruimte: hierbij zijn de variabelen Publieksgerichte Dienstverlening, Detailhandel, Showroom en Gemeenschappelijke Ruimte toegevoegd
   Horeca kent veel nieuwe variabelen. Zo kan je bij de ‘Soort horeca’ veel nieuwe soorten aanvinken zoals verschillende soorten restaurants (luxe restaurant, wegrestaurant, Chinees-Indisch restaurant etc.), verschillende soorten hotels (zoals congreshotel, hotel, hotel-garni etc.). Afhankelijk van de soorten horeca die je aanvinkt zijn er ook nieuwe containers waarin specifiek voor de drankensector, fastfoodsector, restaurantsector en de hotelsector informatie toegevoegd kan worden. Denk hierbij aan of er woonruimte aanwezig is, wat de omzet van het laatste boekjaar was, hoeveel zitplaatsen aanwezig zijn etc.
   Garagebox: hierbij kan je nu de oppervlakte, in units vanaf, en het aantal verdiepingen toevoegen.
   Praktijkruimte: ook hierbij kan je de oppervlakte, in units vanaf, en het aantal verdiepingen toevoegen.
  3. Gewijzigde variabelen
   Energielabel: het energielabel kent nu ook de waardes ‘A+++’, ‘A++++’, ‘A+++++’
   Voorzieningen Bedrijfshal: krachtstroom, betonvloer, sprinkler, heater, toilet en pantry zijn toegevoegd
   Voorzieningen Kantoorruimte: hieraan zijn de waardes kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling toegevoegd
  4. Verwijderd:  Type Showroom. Dit is nu onderdeel van Winkelruimte

∧ Terug naar boven

Deelafmeldingen BOG

Het is nu ook mogelijk deelafmeldingen voor BOG objecten door te geven. Dit geef je binnen het publicatiekanaal Funda (NVM Business) op. Vink hiervoor ‘ Deelafmelding’ aan.

Door het aanvinken krijg je extra mogelijkheden in het kanaal:


Door de gewenste afmeldgegevens in te voeren en te publiceren wordt de deelafmelding doorgegeven. De afgemelde oppervlaktes worden automatisch van de totale oppervlakte afgetrokken waardoor het object met de juiste metrage op Funda in Business staat na de deelafmelding.

∧ Terug naar boven

Nieuwe publicatiemogelijkheden BOG

De volgende publicatiemogelijkheden zijn toegevoegd:

Publicatiekanaal Funda (NVM Business)

 • Meesturen PDF brochure
 • Extra aanvinkmogelijkheid:
  Prijs collegiaal tonen
  Eigen belang
  Deel transactie >> meer informatie
   Object met verschillende functies in één keer publiceren >> meer informatie

Nieuwe publicatiekanalen BOG:

 1. Ilocate
 2. Bedrijfspand.com
 3. RealNext (nieuwe koppeling, al eerder live)
 4. Ventu (al eerder live)

Zet hiervoor de App in de Appmarket aan (alleen mogelijk voor gebruikers met beheerrecht). Hierdoor krijg je het publicatiekanaal automatisch onder het Marketing Dashboard te zien bij alle BOG objecten.

∧ Terug naar boven

BOG: Nevenfuncties / mogelijke andere functies op Funda in Business 

Het is mogelijk om met één BOG publicatie meerdere functies mee te geven naar Funda in Business. Zo kan je bijvoorbeeld een bedrijfspand ook de functie kantoor en horeca meegeven. Op Funda in Business is het object dan zowel onder (in dit geval) bedrijfspanden als kantoor als horeca te vinden.

Let op: de verwachting van Funda is dat dit eind mei 2017 op de website getoond kan worden.

Hoe zorg je ervoor dat het object meerdere soorten functies kent?

Stap 1. Hoofdobject 

Maak hiervoor het hoofdobject aan (bijv. een bedrijfspand) en vul deze volledig in.

Stap 2. (neven)object(en)

Maak hiernaast ook een object aan met een andere functie bijv. een kantoorpand met hetzelfde adres. Vul hiervan alleen het tabblad Kantoor in. De rest kan je leeg laten. Zo doe je dat ook als je bijv. nog een horeca functie wilt toevoegen. Vul bij dit object alleen het tabblad Horeca in. Bij een winkelpand vul je alleen het tabblad Winkelruimte in, enzovoorts.

Stap 3. Koppelen in publicatiekanaal

Bij het hoofdobject kan je vervolgens, in het publicatiekanaal naar Funda (NVM Tiara Business), de  (neven)functie(s) koppelen. In dit voorbeeld  kantoor en horeca. Op deze wijze hoeft er slechts éénmaal publicatiekosten betaald te worden maar is het object wel onder alledrie de functies te vinden met alle relevante gegevens. De gegevens die je namelijk bij het hoofdobject ingevoerd hebt worden ook gebruikt als informatie bij de ander functies.

Weergave op Funda:

∧ Terug naar boven

Nieuwbouw: wijzig of plaats in 1x teksten bij de bouwnummers

In 1 keer, vanuit het bovenliggende nieuwbouwtype (NBty), je teksten wijzigen of toevoegen bij alle onderliggende nieuwbouwobjecten (NBvk /NBvh) is nu ook mogelijk! Dat scheelt een heleboel werk! Denk bijvoorbeeld eens aan het toevoegen of weghalen van een open huizen dag tekst. Deze kan je nu in 1x bij alle onderliggende objecten doorvoeren.

Onder het nieuwbouwtype kan je naar Media/Teksten gaan, hier je tekst aanpassen en vervolgens kiezen voor “Teksten naar onderliggende projecten kopiëren”.

Deze functie kan je ook aanroepen in de container ‘gekoppelde projecten’ bij het Nieuwbouw type (NBty):

Tekst wijzigen of toevoegen

Door het betreffende tekstblok bij het Nieuwbouwtype aan te vinken en te kiezen voor ‘Overal aanvinken’ voer je deze tekst in alle onderliggende objecten door als je het opslaat.

Als je alle tekstblokken aanvinkt kan je ook kiezen voor ‘Onderliggende projecten voorzien van enkel bovenstaande geselecteerde teksten’.

Tekst verwijderen
Als je in 1x een tekst wilt verwijderen is dat ook mogelijk. Dit kan op verschillende manieren. Selecteer het tekstblok dat je wilt verwijderen en klik de optie ‘Overal uitvinken’ aan. Hierdoor krijgt de tekst bij de onderliggende objecten een rood kruis.

Door een tekst bij het type niet te selecteren en vervolgens de optie  ‘Onderliggende projecten voorzien van enkel bovenstaande geselecteerde teksten’ aan te klikken bereik je hetzelfde effect.

Ongeacht de manier die je kiest, door je keuze op te slaan wordt de wijziging daadwerkelijk doorgevoerd.

∧ Terug naar boven

Collegiale (NVM) Overzichten

In het collegiaal overzicht voor NVM makelaars hebben we o.a. de overzichtslijsten aangepast, de zoekfilters aangepast én uitgebreid en kan je foto’s groter bekijken.

Zoekfilters
De filters zijn uitgebreid met een aantal nieuwe filters.
Nieuwe filters bij Wonen zijn:

 • aantal slaapkamers
 • gemeubileerd/gestoffeerd (huur)
 • bestemming (recreatie).

Bij BOG kan je nu ook extra filteren op:

 • bouwjaar
 • parkeerplaatsen.

Het is nu mogelijk om zelf de gewenste van tot/met op te geven bij alle metrages, bouwjaar, parkeerplaatsen en aantal (slaap)kamers waarbinnen je zoekt (voorheen waren dit aparte vaste categorieën).

Multiple zoeken in Collegiaal  
Je kan nu ook meerdere opties binnen het object type (wonen), object soort (wonen) en type woonruimtes (wonen) en verschillende hoofdbestemmingen (BOG) tegelijk aanvinken. Zo kan je als voorbeeld nu in een overzicht bedrijfsruimte, kantoorruimte en winkelruimte in Amsterdam zoeken met een bepaald metrage.

 


Grotere foto’s

Om foto’s meer in detail te kunnen zien in het Collegiale aanbod of plattegronden goed te kunnen bekijken is het nu mogelijk om foto’s aan te klikken om ze in groot formaat te bekijken. De foto wordt na het klikken, in een nieuw tabblad, groot getoond.

Overzichtslijsten

 • In één oogopslag alle wijzigingen van de dag ervoor kunnen zien! In de lijst ‘Gemuteerd‘ zie je nu alleen prijswijzigingen, verkocht/verhuurd, nieuw en intrekkingen. Dus alle andere wijzigingen worden genegeerd. Wat de wijziging precies is (nieuw, prijswijziging, verkocht of verhuurd, ingetrokken) wordt ook tussen haakjes bij het object getoond.
 • De lijst ‘Afmeldingen/ Intrekkingen‘ is omgezet naar lijst ‘Intrekkingen‘. Afmeldingen kan je zien bij verkocht/verhuurd.
 • Bij Wonen zie je in de overzichtslijst direct of een object een plaatsing op Funda heeft of vertrouwelijk is. Hiervoor wordt het funda logo of een sleuteltje gebruikt.

∧ Terug naar boven

Handige notificaties/melding opties

Het is nu mogelijk om, naast de bestaande afspraak notificatie, zelf allerlei notificaties/ meldingen via email of SMS te ontvangen of automatisch naar anderen te versturen! Hierbij kan je zelf bepalen hoeveel dagen, weken of maanden voor de gebeurtenis je de notificatie instelt en wie de ontvangers moeten zijn. De mogelijkheden voor de meldingen zijn:

 • einddatum huurovereenkomst (datum in invulveld bij huurakte ROZ (BOG) of huurakte (bestaande bouw)
 • einddatum looptijd (datum in invulveld bij huurakte ROZ (BOG) of huurakte (bestaande bouw)
 • verjaardag relatie (melding wordt naar kantoor gestuurd)
 • verlopen legitimatie (melding wordt naar kantoor gestuurd)
 • aflopen voorbehoud datum
 • aflopen Datum 3 dagen bedenktijd
 • aflopen Datum uiterlijk in gebreke
 • aflopen Uiterste datum waarborg
 • aflopen Datum van de ontbindende voorwaarden
 • datum feitelijke levering

App Market
Zet in de App Market hiervoor de app ‘Datum Notificaties’ aan (alleen mogelijk als je beheerrecht hebt).

Setup
Via de knop ‘Configureren’ in de App Market of via de Set Up heb je vervolgens de mogelijkheid de verschillende notificaties in te stellen. Wanneer moet de notificatie verstuurd worden? Moet deze via een email, SMS of beide verstuurd worden? En wie moet de notificatie ontvangen?

∧ Terug naar boven

Uitbreiding tags bij dossieritems

De mogelijkheid om tags bij de dossieritems te zetten is uitgebreid met een aantal functionaliteiten:

 1. Tags in 1x aan meerdere dossieritems toevoegen
 2. Bij alle documenten die je aanmaakt kan je direct een tag meegeven
 3. In de Set Up, bij de rechten, kan je aangeven welke soort gebruikers de tags bij de dossieritems mogen aanmaken

∧ Terug naar boven

Geavanceerd instellen rechten soorten gebruikers


Het is nu mogelijk in de Set Up (Applicatiebeheer, rechten) om voor diverse onderdelen in het Yes-co systeem te bepalen welke soorten gebruikers dit mogen zien of iets kunnen uitvoeren. De onderdelen die nu apart voor Executives, Medewerkers of voor Basic gebruikers in te stellen zijn:

 • mag de gebruiker dossier items verwijderen?
 • mag de gebruiker nieuwe tags aanmaken bij het toekennen van tags aan een dossier item?
 • mag de gebruiker de fast login gebruiken?
 • ziet de gebruiker het introductie scherm?
 • mag de gebruiker projecten archiveren/activeren?
 • mag de gebruiker projecten verwijderen?
 • mag de gebruiker nieuwe tags aanmaken bij het toekennen van tags aan een project?
 • mag de gebruiker factuurregels aanmaken/zien bij projecten?
 • mag de gebruiker het project activiteiten log zien?
 • mag de gebruiker het marketing dashboard bij projecten zien?
 • heeft de gebruiker toegang tot relaties?
  – mag de gebruiker relaties archiveren/activeren?
  – mag de gebruiker relaties verwijderen?
  – mag de gebruiker nieuwe tags aanmaken bij het toekennen van tags aan een relatie?
 • mag de gebruiker overzichten zien?
  – mag de gebruiker collegiale overzichten zien?
  – mag de gebruiker formulieren/email overzichten zien?
 • mag de gebruiker support gebruiken?

Als je nu dus ook een extern persoon toegang geeft tot een object in het Yes-co systeem (basic gebruiker) kan je dus helemaal zelf bepalen wat deze (soort) gebruiker ziet en kan!

∧ Terug naar boven

Uitbreiding vraagzijde

Het zoekprofiel kan je vanaf nu nog gedetailleerder instellen. Er kan nu bijvoorbeeld ook gezocht worden op gemeubileerde of gestoffeerde woningen of recreatie woningen. Bij het type, soort en kenmerk woonhuis of appartement en verwarmingssoort zijn meerdere variabelen toegevoegd. En nu kan ook specifiek gezocht worden op aanwezigheid van een lift en aantal slaapkamers, ligging en specifieke staat van onderhoud binnen en buiten.

Let op: Na het invullen van deze specifieke kenmerken zal het klikken op toon lijst bij de zoekresultaten (even snel zien voor de 1e keer welke objecten er aan voldoen) nog niet filteren op deze variabelen. Dit zal in een later stadium toegevoegd worden. Bij het uitsturen van de gematchte emails wordt wel alleen passend aanbod gestuurd.

 

 

∧ Terug naar boven

Sleutelnummer na aanmaak toevoegen

Je kunt nu ook nadat een object al aangemaakt is, automatisch een sleutelnummer laten aanmaken. Dus als je de sleutel pas later krijgt, kan je ook automatisch het nummer laten bepalen. Als er nog geen sleutelnummer gekoppeld is bij een object, kan je onder de knop ‘Acties’ kiezen voor ‘Sleutelnummer bepalen’. Je krijgt daarna een melding dat het sleutelnummer opgeslagen is.

 

∧ Terug naar boven

Mogelijkheid om notificaties bij responseformulieren te versturen

Bij de verwerking van een responseformulier vanaf de website heb je nu ook de mogelijkheid om de betreffende vestiging (= het gekoppelde makelaarskantoor), die actie moet ondernemen, hiervan automatisch een notificatie te sturen. Bij de verwerking van het formulier hoef je alleen het vinkje te zetten bij ‘Stuur notificatie via e-mail’. Deze optie hoef je niet apart in de App Market aan te zetten maar heb je automatisch bij de responsformulieren.

∧ Terug naar boven

Nieuw scenario: Wonen aanhuur (WOah)

Als je als makelaar een aanhuur doet voor een klant kan hiervoor nu ook een apart scenario aangemaakt worden.
Kies onder scenario: ‘anders’ voor Wonen. Hierbinnen kan je kiezen voor aanhuur (WOah).

Op deze wijze kan je bij de aanhuur opdracht ook gemakkelijk afspraken, dossieritems, relatiegegevens en dergelijke opslaan.

∧ Terug naar boven

Open huizen dag publiceren naar Funda

Funda heeft het mogelijk gemaakt dat je Open Huizen dagen rechtstreeks vanuit Yes-co naar Funda kan publiceren. Je hoeft dit dus niet meer vanuit de Funda desk in te regelen.
Je kan het Open Huis instellen in het tabblad Algemeen – Aanmelding. Na publiceren is het Open Huis ook doorgezet naar Funda.

∧ Terug naar boven

Nieuwbouw: wijziging weergave tekst Funda

Bij Nieuwbouw wordt voortaan de tekst die je invoert onder de Omgeving apart getoond.
Eerst worden de Intro en de Ligging tekst getoond. Dan volgen de afbeeldingen en daarna krijg je nu apart de Omgeving tekst.

Dit ziet er als volgt uit:

∧ Terug naar boven

Filteren op gedeelde groep

Deel je objecten met een groep of worden deze met jou gedeeld? Hier kan je nu ook op filteren bij het overzicht in het tabblad Projecten.
Hierdoor krijg je snel een overzicht van de objecten in deze groep.

∧ Terug naar boven

Documenten uploaden met behoud van de laatste wijzigingsdatum


Bij gebruik van de Multi uploader bij het dossier wordt de laatste wijzigingsdatum van je document behouden en op deze wijze in het dossier bij het object of de relatie gezet. Hierdoor zie je direct of je met de laatste versie werkt.
Let op: als je een document via het icoontje ‘Document uploaden’ uploadt, krijg je gewoon de datum van upload bij het document.

∧ Terug naar boven

Toevoegingen Wordpress plugin

De WordPress plugin van Yes-co blijven we regelmatig updaten en van nieuwe functionaliteiten voorzien. Met deze plugin is het nu o.a. ook mogelijk om:

– in het wonen aanbod alle onderliggende nbvk’s bij een nieuwbouwproject niet apart tonen zodat je niet een hele lijst met dezelfde objecten te zien krijgt. Onder Nieuwbouw zie je deze uiteraard wel
– relatiegegevens zijn mee te geven naar de website
– je kan aangeven welk voorkeur je hebt voor het te synchroniseren media formaat: medium (1280×1280) of large (1600×1600). Hierdoor kunnen er ook groot formaat foto’s op de website gebruikt worden.

∧ Terug naar boven

Notificaties van Yes-co in je systeem

We kunnen vanaf nu ook korte berichten tonen in je systeem. Deze berichten zullen van informatieve aard zijn.

∧ Terug naar boven

Overige wijzigingen

 • Bij individuen is het rekeningnummer, naam rekeninghouder en de plaats rekeninghouder toegevoegd
 • Bij Contactpersonen zijn de legitimatie gegevens (legitimatie, legitimatie soort en legitimatie geldig tot) toegevoegd.
 • Je kan bij je Persoonlijke instelling, in tabblad Algemeen, aangeven welke naam voor de afzender van verstuurde email getoond moet worden
 • De nieuwe koopaktes 2017 van de NVM zijn geïmplementeerd.
 • Een koppeling naar Jumba is toegevoegd. Jumba is een woonplatform waar je als makelaars ook je aanbod naar toe kan publiceren.

∧ Terug naar boven