V2.18Virtuele emailbox

Toon voortaan rechtstreeks de e-mail vanuit Outlook of Gmail bij een project of relatie in je Yes-co systeem.

Om je dossier helemaal compleet te maken, hoef je voortaan de e-mail uit Outlook of Gmail niet meer te synchroniseren maar kan je deze gewoon rechtstreeks tonen in het Yes-co systeem. Bekijk hier het filmpje.

Werking

Bij iedereen die deze manier van e-mail tonen aan heeft staan, wordt automatisch een mapje met de naam van het object of de relatie aangemaakt in het gekoppelde e-mailsysteem (bijv. Outlook of Gmail). Dit gebeurt voor ieder object of relatie die je aanmaakt of die je opent.  Alles wat je in dit mapje zet, wordt getoond onder het betreffende object of relatie in het Yes-co systeem. De mappen in je e-mailsysteem worden als submapje aangemaakt onder project a t/m z of relatie a t/m z. Bij een nieuwbouwproject of een bestaande bouw complex worden de types en daaronder de NBvk’s of NBvh’s hier weer als onderliggende submapjes aangemaakt. Op deze manier houd je goed overzicht.

Let op: De getoonde email is een weergave vanuit je emailsysteem. De emails worden niet opgeslagen in het Yes-co systeem. Houd er dus rekening mee dat als je de e-mail weggooit in je e-mailsysteem deze ook niet meer kan worden geopend bij het object of de relatie in Yes-co.

E-mails beantwoorden vanuit Yes-co 

Een e-mail beantwoorden kan direct vanuit het Yes-co systeem. Je gebruikt hierbij dan je eigen e-mailprovider. Door op deze manier e-mails te beantwoorden heb je het gemak dat je makkelijk zowel lokale bestanden als dossieritems en bestanden bij andere objecten of relaties mee kan sturen. De verstuurde email staat op deze manier ook direct in de Virtuele e-mailbox bij het object of de relatie en in je eigen e-mailsysteem onder het betreffende mapje.

Gearchiveerde objecten of relaties

In de meeste e-mailsystemen heb je veel opslagruimte. Als je de ruimte wilt beperken of als je oude objecten niet meer in de lijst wilt hebben staan, kan je er voor kiezen om de e-mail van gearchiveerde objecten of relaties op te slaan in een zipfile en deze in het dossier bij het object of relatie in Yes-co te zetten.

Instellingen virtuele emailbox

Vul onder ‘mijn instellingen, E-mail synchronisatie‘ in Yes-co de gegevens in voor de inkomende email en voor de uitgaande email. Je kan hierbij eventueel ook hulp vragen van je systeembeheerder.

Let erop dat je dit emailadres ook bij je persoonlijke gegeven, Bedrijfs e-mail staat.

Wij raden aan om 1 algemeen account te gebruiken per vestiging. Hierdoor kan centraal de email beheert worden en bijvoorbeeld van de mail bij gearchiveerde objecten zipbestanden gemaakt worden. Als een medewerker uit dienst gaat kan op deze manier ook gemakkelijk zijn eigen e-mail account opgeheven worden. Maar het is ook mogelijk dat iedereen zijn eigen e-mailadres koppelt. Mail uit verschillende emailaccounts worden bij het object dan bij elkaar getoond.

∧ Terug naar boven

Vorderingen klantdossier met Findesk

Er zijn stappen gezet met het klantdossier waarin Yes-co en Findesk samenwerken.

Het is nu mogelijk om vanuit het klantdossier een object op te voeren waarna dit direct in je Yes-co systeem valt, inclusief de relatiegegevens van je klant. Of je klant nu zelf zijn object invoert of dat jij dat doet als zijn makelaar (online opname), dat maakt hierbij niet uit.

Tevens is het nu mogelijk het klantdossier direct aan te maken vanuit Yes-co waardoor je eenvoudig de klant kan uitnodigen. Activeer hiervoor de Findesk app in de App market en sluit een abonnement af bij Findesk. Informeer bij ons naar de kosten.

findesk app
Het klantdossier
In het klantdossier komt een woning kopen/ verkopen en hypotheken samen voor de consument.

Wil je weten wat het klantdossier voor je klant kan betekenen? Bekijk dit filmpje eens. Dit filmpje kan je ook in jouw account binnen Findesk koppelen waardoor klanten het ook kunnen bekijken.

De volgende stap in het klantdossier is dat ook documenten vanuit Yes-co naar de consument in het klantdossier doorgezet kunnen worden en vice versa. Als makelaar kan je standaard aangeven welke documenten je wilt ontvangen van de klant.

 

∧ Terug naar boven

Meld in één keer de publicatiekanalen af

Je kon al in 1 keer een object naar meerdere kanalen publiceren (multipublish). Nu is het ook mogelijk om in 1 keer het object bij deze kanalen af temeerdere kanalen tegelijk intrekken- 0 melden of in te trekken. Bekijk het filmpje.

Het icoon om alles in 1 keer af te melden of in te trekken staat naast het icoon van de multipublish, rechts boven bij het object, bij het Marketing Dashboard.

meerdere kanalen tegelijk intrekken


Afmelden

Bij het afmelden worden bij het Funda kanaal de ingevoerde transactiegegevens getoond én heb je direct de mogelijkheid het achtergelaten object van de koper in te voeren.

meerdere kanalen tegelijk afmelden


Intrekken

Intrekken van het object geeft het volgende beeld:
In een keer intrekken


Nieuwbouw

De mogelijkheid in 1 keer af te melden of in te trekken geldt ook voor de multipublish voor nieuwbouwprojecten. Het is hiermee mogelijk het project met onderliggende types en bouwnummers (nbvk’s/nbvh’s) is één keer bij een kanaal af te melden.

 

∧ Terug naar boven

Optanten overzicht op projectniveau

Bij een nieuwbouwproject (NBpr) kun je nu snel een lijst van alle optanten onder het project maken. Hiervoor is nu een aparte container die alle optanten, reserve optanten en geannuleerde optanten toont. Deze kun je selecteren en in één keer exporteren naar cvs of excel of de relaties voorzien van een tag. Bekijk hier het filmpje.

Optanten overzicht op projectniveau

∧ Terug naar boven

Geïnteresseerden overzicht

In de overzichten hebben we nu ook een overzicht van geïnteresseerden opgenomen zodat je in 1 keer alle geïnteresseerden van diverse objecten kan exporteren, voorzien van een tag of kan archiveren. Bekijk hier het filmpje.

Uiteraard kan je ook in dit overzicht een fijnere selectie binnen de geïnteresseerden maken door gebruik te maken van zoeken op tags en uitgebreid zoeken.

In de export zijn de relatiegegevens opgenomen, inclusief het object waar zij eerder in geïnteresseerd waren (adres, plaats, soort woning,aantal kamers, tuin, ligging e.d.). Op deze manier kan je ze gemakkelijk weer benaderen als er een soortgelijk object in de verhuur of verkoop komt.

∧ Terug naar boven

Orden je dossieritems

Breng meer overzicht aan bij je dossieritems. Je kan nu tags bij de dossieritems plaatsen zodat je ze snel kan rubriceren. Bekijk het filmpje.

Op de tag kan vervolgens gefilterd worden, zodat je heel snel alle documenten die hieronder vallen bij elkaar ziet. Er kunnen aan meerdere documenten in 1 keer een tag gegeven worden.En een document kan meerdere tags hebben.

Het beheer van de documententags kun je terugvinden in de set up (degene die beheerrechten hebben). Hier kan je het zodanig instellen dat iedereen tags aan kan maken of wijzigen of dat alleen iemand met beheerrechten dit kan doen.

Tags aanmaken bij dossieritems

 

∧ Terug naar boven

Meerdere kavels bij een nieuwbouwproject aanmaken

Je kon al in 1 keer meerdere woonhuis of appartement objecten onder een nieuwbouwtype aanmaken. Nu is het ook mogelijk om in 1 keer meerdere bouwgrondkavels aan te maken. Bekijk hier het filmpje.

Je krijgt hierbij dezelfde ‘grid’ te zien als bij het woonhuis of appartement. Dit betekent dat je ook in 1 keer wijzigingen, zoals prijswijzigingen bij de kavels, kan doorvoeren.

∧ Terug naar boven

Wijzig in één keer de foto's bij een nieuwbouwproject

Bij een nieuwbouwproject neem je bij de aanmaak van de bouwnummers (NBvk/NBvh) automatisch alle foto’s van het bovenliggende type mee. Als voorheen echter de foto’s nog wijzigden kon dit alleen aangepast worden door binnen ieder individueel object handmatig alle foto’s aan te passen. Dat is verleden tijd, je kunt nu in 1 keer de foto’s vanuit het nieuwbouwtype bij het type en alle onderliggende bouwnummers (NBvk/NBvh) wijzigen. Hierbij kun je nog steeds onderscheid maken waar je specifieke foto’s wel of niet wilt tonen. Bekijk hier het filmpje.

afbeeldingen in 1x doorzetten

∧ Terug naar boven

Mutatielogboek

Om snel te kunnen zien wat je op een dag gepubliceerd hebt en welke status de publicatie heeft (is hij weer actief of staat hij nog in behandeling), hebben we een overzicht gemaakt waarmee je dit in één oogopslag kan bekijken. Ga voor dit overzicht naar het tabblad Overzichten. Bekijk hier het filmpje.

publicatieoverzicht 1

Binnen het overzicht kan je zoeken op publicaties die binnen een bepaalde periode aangemeld zijn en/of binnen een bepaalde periode voor het laatst gepubliceerd zijn en op status (in behandeling, in de wacht, actief).

publicatieoverzicht 2

In het overzicht wordt de naam van het object getoond, het betreffend publicatiekanaal, de status en wanneer het object bij dit kanaal aangemeld en voor het laatst gepubliceerd is.

publicatieoverzicht 3

∧ Terug naar boven

Nieuwe ERA connector

ERA We hebben de aansluiting met de nieuwe ERA connector gemaakt. Vanaf nu kunnen alle ERA kantoren aanmelden, wijzigen en afmelden via het Yes-co systeem. Met de oude koppeling kon er bij ERA alleen aangemeld worden.

∧ Terug naar boven

Koppeling met Ilocate

Plaats nu ook je bedrijfspanden rechtstreeks op iLocate.ILOCATE- logo a

Hiervoor kun je een gratis lidmaatschap bij iLocate afsluiten. Door het activeren van dit marketingkanaal krijgt iLocate het signaal dat je via Yes-co wilt uitwisselen en nemen ze contact met je op. Pas na het afsluiten van het gratis lidmaatschap worden de gepubliceerde bedrijfsobjecten uitgelezen door iLocate.

 

∧ Terug naar boven

Brochuregenerator in de App market

handtekening-brochure-logo (2)Je kan nu zelf de koppeling naar de Brochuregenerator in de App market aanzetten. Met deze koppeling verstuur je in één keer objectgegevens naar de brochuregenerator en maak je in een paar klikken (in je eigen huisstijl) snel en eenvoudig een e-brochure & pdf-bestand die je kunt delen. Klik hier voor een voorbeeldbrochure. Om de brochuregenerator te gebruiken sluit je een abonnement met Lenk Company af.

Op korte termijn wordt het ook mogelijk om brochures digitaal te laten drukken. Meer over de brochuregenerator weten? Neem contact op via brochure@lenk-company.nl, tel: 020 – 26 102 97 of kijk op de website

 

 

∧ Terug naar boven

Exporteer je taken

Het is nu mogelijk om taken te exporteren naar Excel vanuit het tabblad Overzichten. Selecteer hiervoor één of meerdere taken. Zodra er een taak geselecteerd is, zie je onderaan de lijst de mogelijkheid om te exporteren.

taken in overzicht exporteren

 

∧ Terug naar boven

Exporteer factuurregels bij het project

Als je van 1 object de factuurregels wilt exporteren vanuit het object in plaats vanuit het tabblad Overzicht voor alle objecten is dat nu ook mogelijk.

Selecteer hiervoor vanuit de container Factuurregels bij het object de factuurregels die je wilt exporteren. Je ziet vervolgens rechts onderaan de optie om de regels te exporteren.

exporteren factuurregels

∧ Terug naar boven

Actueel aanbod bij het zoekprofiel

Als je een zoekprofiel hebt ingevoerd, wil je graag direct zien welk actueel aanbod hierbij matcht en dit eventueel meegeven. Dat is nu mogelijk!

Op basis van de ingevoerde wensen wordt binnen het zoekprofiel in het tabblad Vraagzijde direct de actuele zoekresultaten getoond. Door alle objecten of een deel hiervan te selecteren kan je direct de detaillijst uitdraaien of een export maken. Geef de resultaten hiervan direct aan je klant mee.

actueel aanbod vraagzijde

∧ Terug naar boven

Verstuur je pdf brochure rechtstreeks naar Funda

De mogelijkheid om een link naar je brochure mee te publiceren naar Funda bestond al. Nu kan je ook direct vanuit het dossier bij je object de pdf brochure mee verzenden naar Funda.

Bij het openen van het Marketing kanaal zie je nu ook de pdf documenten die binnen het dossier staan. Vanuit hier kan je de pdf brochure direct mee publiceren.

De brochure kan ook nog steeds mee gepubliceerd worden door een link naar de brochure, die bijvoorbeeld op je website staat, bij de externe links ‘documenten’ te plaatsen. Dit is niet gewijzigd.

pdf brochure versturen vanuit dossier

∧ Terug naar boven

Limiet foto's naar Funda verhoogd

grotere foto's versturenEr kunnen nu ook grotere foto’s (tot 10 MB) naar NVM Tiara (Funda) verstuurd worden.

 

∧ Terug naar boven

Overzicht Verkocht/Verhuurd sorteren op transactiedatum

In het collegiale aanbod (voor NVM makelaars) is er binnen het overzicht Verkocht / Verhuurd een kolom met de transactiedatum toegevoegd. Hierop kan je ook sorteren. Als je een referentieobject zoekt, kun je hierdoor snel de meeste recente transacties bekijken.

Transactiedatum + sorteren

∧ Terug naar boven

Werken bij meerdere vestigingen

Om het te vergemakkelijken om bij meerdere vestigingen te werken zijn er een aantal aanpassingen doorgevoerd:

 • Het NVM nummer wat gebruikt wordt voor publicatie wordt nu gebaseerd op het gekoppelde makelaarskantoor i.p.v. ingelogde gebruiker
 •  Er wordt links boven in het systeem getoond onder welke vestiging je werkt

 

∧ Terug naar boven

Uitbreiding Collegiaal overzicht

We hebben de afgelopen periode het Collegiale aanbod helemaal opnieuw opgebouwd. Hierdoor is de performance verbeterd én kunnen we nu de getoonde details bij een object uitbreiden.

Toegevoegd:

 • Kamers/vertrekken
 • Energielabel
 • Tuin (afmetingen, tuin kwaliteit, kenmerken, “met achterom”)
 • Gebruikersoppervlakten (overige inpandige ruimte, gebouwgebonden buitenruimte, externe bergruimte)
 • Kadastrale gegevens (gemeente, sectie, index, kavel oppervlakte, erfpacht tot, aandeel)
 • Transactiegegevens (looptijd totaal) 

∧ Terug naar boven

Publiceren nieuwe foto's

Bij het toevoegen van nieuwe foto’s bij een gepubliceerd object worden deze nu automatisch in het publicatiekanaal aangevinkt. Op deze manier worden ze altijd mee gepubliceerd.

Voorheen moest je deze zelf aanvinken als je ze wilde publiceren. Omdat we vaak het signaal kregen dat dit vergeten werd, hebben we het nu omgedraaid. Als je nu bepaalde foto’s niet mee wilt publiceren kun je deze uitvinken.

∧ Terug naar boven

Verwijderen van een object of relatie onder beheer

Het verwijderen van een object of relatie kun je vanaf nu ook onderbrengen bij medewerkers met beheerrechten. Dit kan in de Setup ingeregeld worden.

Net als bij het aanmaken van tags, kan je de mogelijkheid voor het verwijderen van objecten of relaties dus aan alle medewerkers vrijgeven (standaard) of deze alleen neerleggen bij medewerkers met beheerrechten of een combinatie hiervan.

∧ Terug naar boven

Uitbreiding koppeling RealNext

De koppeling met RealNext is uitgebreid met de mogelijkheid om medeaanmelders direct mee te publiceren. De medeaanmelder(s) koppel je rechtstreeks in het publicatiekanaal.

medeaanmelders RealNext

∧ Terug naar boven

Verdere verbeteringen

Verder hebben we nog een aantal andere verbeteringen doorgevoerd:

 • Je kan nu een relatie zoeken op voornaam én op telefoonnummer
 • De gebruikte naam bij het taxatiescenario kan je nu zelf aanpassen
 • Het nieuwe NVM taxatierapport, april 2016, is als template gekoppeld. Dit rapport kan vanaf 1 april gebruikt worden.
 • Er zijn extra rollen toegevoegd: taxateur en grondeigenaar 2 (BB, BOG, WOak), taxateur 1 t/m 3 (BB en BOG) i.v.m. deskundigentaxatie, VVE administrateur bij aankoop
 • Bij het archiveren van een project wordt eerst gekeken of er nog taken openstaan
 • De starttijd bij het maken van een afspraak in de agenda is verzet naar 06:00 uur (dit stond eerst op 00:00 uur)
 • Ook op een iPad kunnen nu taken worden aangemaakt
 • In de printversie van het Project detail overzicht worden afspraken ook apart getoond

∧ Terug naar boven