V2.16Het managementdashboard: in één oogopslag stuurinformatie

We introduceren het nieuwe Yes-co managementdashboard. Met dit dashboard heb je in een oogopslag op verschillende niveau’s stuurinformatie in handen en kan je snel beoordelen of de organisatie nog op koers ligt.

Om alle informatie in het dashboard optimaal te gebruiken hebben we bij alle projecten financiële velden toegevoegd waarmee de verwachte en gerealiseerde opbrengsten inzichtelijk gemaakt kunnen worden.

In het dashboard kan je switchen tussen verschillende overzichten (voor bijv. BOG, bestaande bouw, nieuwbouw, taxaties etc).

Alleen degenen met beheerrechten kunnen het dashboard benaderen.

management dashboard

Laat het ons weten als je het Management Dashboard wilt gaan gebruiken. De maandelijkse kosten voor het dashboard zijn €20,-.

∧ Terug naar boven

Neem woningen of BOG objecten voortaan op via de tablet

We hebben de invoervelden van objecten in het Yes-co Open systeem geoptimaliseerd voor gebruik op een tablet (of mobiele telefoon). Dit betekent dat je nu nog makkelijker direct online je opname kan invoeren en opslaan. Rechtstreeks in het systeem en niet via een app. En als je tussen twee afspraken door even moet wachten werk je rustig door in de auto!

Het scherm schaalt mee afhankelijk of je een tablet, mobiele telefoon of desktop gebruikt. Op de intropagina heb je bij een tablet of mobiele telefoon de beschikking over grote knoppen waarmee je direct een object, relatie etc. kan aanmaken. Andere voorbeelden van wijzigingen voor deze optimalisatie zijn de knop ‘opslaan + volgende’ waarmee je direct de informatie opslaat en naar het volgende tabblad gaat. Ook het tabblad Media/ Teksten bij een object is aangepast. De afbeeldingen, de teksten en de linkjes zijn nu in een apart tabblad geplaatst zodat je minder hoeft te scrollen.

aparte tabbladen media teksten

Niet langer hoeft alle informatie eerst op papier geschreven te worden en later ingevoerd te worden. Bespaar tijd en maak deze efficiëntieslag!

Uiteraard heb je hiervoor wel een internetverbinding nodig.

∧ Terug naar boven

VBO koppeling

VBO leden kunnen nu vanuit Yes-co in één keer zowel naar Tiara (funda) als naar de VBO-database publiceren (en natuurlijk naar alle andere koppelingen en de eigen website).

Met de VBO koppeling kan je volledig het Yes-co Open systeem in gebruik nemen en hierin al je bestaande bouw, nieuwbouw én BOG objecten beheren en vermarkten.

De VBO koppeling zet je aan in de App market. Hier kan je ook je VBO nummer invoeren.
VBO koppeling

VBO leden maken ook gebruik van het NVM publicatiepakket. Voor een vaste prijs per object publiceer je zowel naar funda als naar allerlei andere kanalen zoals Jaap.nl, Zoekallehuizen, VBO, De Bedrijfsmakelaar, Realnext, Pararius, Proefwonen etc etc (exclusief publicatie naar de eigen website).  Bij publicatie boven de 100 objecten geldt ook hier een kortingsstaffel. Zie ook de prijslijst.

 

∧ Terug naar boven

Connectie met Google Drive

Yes-co maakt het je mogelijk om volledig ‘in the cloud’ te werken. Dit hadden we al mogelijk gemaakt voor Open Office, maar nu ook door een connectie met Google Drive te realiseren!  Wat is nu precies mogelijk?

We hebben een connectie gemaakt met Google Drive. Hierin kan je al je documenten uploaden en aanmaken. Dit zijn documenten die je normaal gesproken in word of excel aanmaakt of bijvoorbeeld een Google form als je een vragenlijst uit wilt zetten.

In het Yes-co systeem is het mogelijk de Google Drive map waarin je deze documenten hebt staan te koppelen binnen een aparte container bij het object of relatie. Het is dus het handigste in Drive een aparte map voor het object (of relatie) aan te maken. Hierdoor heb je direct de beschikking over de juiste documenten.

Tevens is het ook mogelijk deze Google Drive items vanuit het Yes-co systeem direct te delen met anderen, te downloaden als een Word document of als pdf (indien mogelijk).

google drive map

Maak gebruik van deze handige optie om altijd en overal vanuit het desbetreffende object of relatie bij alle documenten te kunnen en een compleet overzicht bij elkaar te hebben!

Op termijn willen we deze functionaliteit ook uitbreiden met de mogelijkheid om templates direct in docs aan te kunnen maken.

De eenmalige implementatiekosten bedragen €200,-.

∧ Terug naar boven

Meerdere taken in één keer kunnen wijzigen

Het is nu mogelijk om meerdere taken in één keer te kunnen toewijzen, wijzigen of verwijderen. Dit kan je doen vanuit:

 • de container Taken bij een individueel object
 • de container Taken bij een individuele relatie
 • het overzicht van de taken op de homepagina
 • of het tabblad Overzichten.

Je kan van meerdere taken tegelijk de naam van de taak, voor wie de taak ingepland is en de datum waarop de taak afgehandeld moet worden, wijzigen.

Als je dit vanuit het tabblad Overzichten wilt doen of vanuit de homepagina selecteer je de taken die gewijzigd moeten worden waarna je onderaan de optie ‘Bewerken’ of ‘verwijderen’ krijgt.

Voor het wijzigen of verwijderen van de taken bij een individueel object of relatie kies je in de container Taken voor ‘Taken bewerken’ of ‘Taken verwijderen’.

In een keer meerdere taken bewerken

Afbeelding 1: Voorbeeld taken bewerken

Bewerk nu in één keer meerdere taken door de naam te wijzigen, de datum toe te kennen of degene die de taak uitvoert te wijzigen.

Afbeelding 2: taken in één keer verwijderen

Afbeelding 2: Voorbeeld taken in één keer verwijderen

De taken die verwijderd dienen te worden kan je hierin één keer aangeven.

 

 

∧ Terug naar boven

Bestaande Bouw projecten snel toevoegen én wijzigen

Alle aanpassingen om snel objecten onder een nieuwbouwproject aan te maken en ze in één keer te wijzigen zijn ook doorgevoerd voor bestaande bouw projecten (uitpond projecten,BBpr)

Bestaande bouw verkoopobjecten die onder het uitpondproject vallen kunnen nu in één keer zodanig aangemaakt worden dat je ze direct naar funda kan publiceren. Alle verplicht velden zijn dan namelijk ingevuld. Hiervoor moet je wel het bovenliggende type ook volledig ingevuld hebben.

Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om alle individuele objecten één voor één te openen en aan te passen om te kunnen publiceren.

Ook wijzigingen kunnen op deze wijze in één keer doorgevoerd worden.

Lees hier de uitgebreide beschrijving.

∧ Terug naar boven

Rollen en velden huur en koop gelijk getrokken

Bij zowel bestaande bouw, nieuwbouw als bij BOG zijn de rollen en velden in het tabblad financieel die bij koop en huur beschikbaar zijn gelijk getrokken. Omdat je de mogelijkheid hebt om een object zowel in verhuur als verkoop te zetten kan je nu bijvoorbeeld ook de rol koper gebruiken bij huur.

∧ Terug naar boven

Standaard een relatie een rol meegeven bij objecten

In beheer kan je nu standaard inregelen dat bepaalde rollen altijd aan bepaalde relaties gekoppeld worden. Als een bepaalde rol altijd door dezelfde persoon ingevuld wordt kan dat bijvoorbeeld standaard ingesteld worden. Dit kan voor alle scenario’s ingesteld worden, zo kan je bijvoorbeeld makelaar x altijd koppelen aan een BOG pand en makelaar y bij bestaande bouw verkoop. Op deze manier hoeven deze rollen niet meer individueel iedere keer bij de objecten geplaatst te worden.

Standaard rollen 1

Je kan bij het toevoegen van de relatie kiezen of je wilt dat:

 • altijd de ingelogde gebruiker deze rol gaat vervullen
 • het kantoor van de ingelogde gebruiker altijd gekoppeld moet worden
 • of dat een specifieke vaste relatie gekoppeld moet worden.

Standaard rollen 2

∧ Terug naar boven

Publiceren naar Huurstunt

In de App market kan je nu zelf het marketingkanaal naar Huurstunt aanzetten zodat je ook hier naar kan publiceren.

Huurstunt.nl is een huurwoningplatform met dagelijks een zeer wisselend aanbod van beschikbare huurwoningen. Zie www.huurstunt.nl

∧ Terug naar boven

Uitgebreid adresveld bij aanmaak relatie

Om snel alle gegevens van een relatie compleet te maken hebben we bij het adresveld de straatnaam en plaatsnaam toegevoegd. Door op het formuliericoon te klikken krijg je toegang tot deze velden.

∧ Terug naar boven

Nieuwe velden of keuze opties bij objecten

We hebben een aantal nieuwe velden of nieuwe keuzemogelijkheden toegevoegd aan de objecten:

Nieuwe keuzemogelijkheden bij bestaande variabelen:

 • Veilingsites: + Goed Veiling
 • Prijsvoorvoegsel: + prijs op aanvraag
 • Huurspecificaties: + gestoffeerd
 • Mengvorm: + duokoop
 • Praktijkruimte: + kantoorruimte, + bedrijfsruimte, + winkelruimte
 • Keurmerken: + Woningborg Garantiecertificaat, + SWK Garantiecertificaat, + KIWA veilig wonen keurmerk
 • Verwarming: + warmtepomp, + warmte terugwininstallatie, + aardwarmte, + houtkachel, + gashaard
 • Tuin kwaliteit: + aangelegd onder architectuur
 • Transactieconditie: + geveild/verkocht bij inschrijving

Nieuwe variabelen:

 • Ligging binnen verdiepingen (indien balkon, dakterras of loggia is geselecteerd)
 • Economische overdracht binnen transactiegegevens

 

∧ Terug naar boven

Notificatie vanuit de Gateway

Als er nu een nieuwbouwproject voor je klaarstaat of gewijzigd is in de Gateway wordt je hiervan automatisch op de hoogte gesteld.

∧ Terug naar boven

Prijsmutaties én makelaarskantoor in detailoverzicht collegiaal

In het collegiale detailoverzicht (bij openklikken van een pand) tonen we nu ook de prijsmutaties en het makelaarskantoor.

prijshistorie aangeboden door col aanbod

 

∧ Terug naar boven

Ook prijswijzigingen worden nu aangeboden aan zoekers (staat al live)

Ook prijswijzigingen worden nu meegenomen in het gematchde zoekersaanbod. Een object wat eerder nog buiten het zoekprofiel viel qua prijs wordt bij een prijsverlaging/verhoging nu ook aan de zoeker aangeboden. Tot nu toe kregen zoekers alleen nieuw aanbod wat aan het zoekprofiel voldeed aangeboden. Daar hebben we verandering in gebracht!

Wil je dat je zoekers duidelijk zien dat het een in prijs gewijzigd object betreft dan moet de zoekerstemplate aangepast worden. Deze wijziging kost eenmalig €50,-. Laat het ons weten als je dit doorgevoerd wilt hebben. Als de template niet gewijzigd wordt, wordt het in prijs gewijzigde object gewoon als nieuw aanbod getoond.

Gebruiken jullie nog niet match & mail (zoekersfunctionaliteit Wonen) en/of de website zoekers inschrijfformulieren waarmee vanaf de website automatisch een zoekprofiel aangemaakt kan worden? Als je hier meer mee wilt neem dan even contact met ons op. Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor NVM makelaars omdat het aanbod vanuit de Tiara (NVM) database afkomstig is. De maandelijkse kosten voor match & mail betreffen €20,- met daarnaast eenmalig inrichtingskosten voor de op maat gemaakte template. Een inschrijfformulier voor zoekers voor op de website kan gratis ingeschakeld worden bij gebruik van de responseformulieren van Yes-co.

Meer informatie over match&mail kan je hier vinden.

∧ Terug naar boven

Snel toevoegen én wijzigen van nieuwbouwobjecten (staat al live)

1. Invoer van nieuwbouwobjecten in één keer.

Nieuwbouwobjecten (NBvk’s/vh’s) kunnen nu in één keer zodanig aangemaakt worden dat je ze direct naar funda kan publiceren. Alle verplicht velden zijn dan namelijk ingevuld. Hiervoor moet je wel het bovenliggende type ook volledig ingevuld hebben.

Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om alle individuele nieuwbouwobjecten één voor één te openen en aan te passen om te kunnen publiceren.

Hoe werkt het?
Als je het nieuwbouwtype volledig ingevuld hebt kan je via de knop Acties in één keer alle nieuwbouwobjecten die onder het type vallen aanmaken en voorzien van gegevens. Per object kan je vervolgens de gegevens aanpassen (naam, plaats, straat, postcode, huisnummer, grondprijs, aanneemsom, prijs, woonoppervlakte, status, aanvaarding, bouwjaar en inhoud m2)

tweede scherm aanmaak nbvk
2. Aanpassen van meerdere nieuwbouwobjecten tegelijk

Een prijswijziging binnen je nieuwbouwproject, het wijzigen van het woonoppervlakte of de naam…allemaal wijzigingen waarvoor je ieder nieuwbouwobject zelf moet openen. Om dit bij een geheel nieuwbouwproject te doen, is behoorlijk tijdrovend. Dat is nu niet langer meer zo. De grid die je bij het aanmaken van de nieuwbouwobjecten kreeg, kan je ook daarna weer oproepen onder het nieuwbouwtype, in de container waar de gekoppelde objecten staan. Dat betekent dat je voor alle nieuwbouwobjecten (NBvk’s) onder het type tegelijkertijd de gegevens kan aanpassen.

NBvk bewerken

Zie voor de gehele uitleg: Het aanmaken én aanpassen van een nieuwbouwproject

∧ Terug naar boven

Diverse fixes en aanpassingen

In deze release zijn verschillende kleinere aanpassingen en bugfixes gedaan:

– Optimalisatie van de multipublisher
– De privé afspraken in de agenda zijn afgeschermd
– De interne status ‘verhuur onder voorbehoud’is toegevoegd

∧ Terug naar boven