V2.13NVM koopakte eengezinswoning en appartement 2014

De nieuwe versie van de NVM koopakte is met deze release beschikbaar in je systeem.

∧ Terug naar boven

In één keer het gehele nieuwbouwproject publiceren

We hebben het mogelijk gemaakt dat een nieuwbouwproject op projectniveau in één keer gepubliceerd kan worden waarbij alle onderliggende types en bouwnummer (nbvk’s/nbvh’s) meegenomen worden. Dat scheelt je enorm veel tijd!

De aanmelding, wijziging of intrekking van het gehele project kan nu in één keer gepubliceerd worden.

Zorg ervoor dat je het gehele (nieuwbouw-)project goed klaar hebt staan zodat je met één druk op de knop kan publiceren naar funda, je eigen website etc..

In het Marketingdashboard heb je bij het marketing kanaal onder Acties naast het gewone publicatiekanaal ook de optie ‘publiceer meerdere projecten tegelijk’ tot je beschikking icoontje multiple publiceren.

Multiple publiceren

Via deze optie kom je in het multiple publiceren:

Multiple publiceren 2

Hiermee kan je in één keer het gehele project, de daaronder liggende types en bouwnummers publiceren.

Als er bepaalde gegevens nog niet goed ingevuld zijn dan zie je dit terug door een rood kruisje voor het betreffende project of bouwnummer (zoals in het voorbeeld). Door te klikken op de project/type/objectnaam zie je wat er nog moet gebeuren voordat het project gepubliceerd kan worden. Door nogmaals te klikken op de  naam klappen de foutmeldingen weer in.

foutmelding multiple kanaal

Door op het mapje onder ‘Acties’in het multiple kanaal te klikken ga je direct naar het betreffende project zodat je de foutmelding kan aanpassen.

open project

Let op: deze handige optie om in één keer het project in z’n geheel te publiceren is alleen bruikbaar voor het aanmelden of intrekken of wijzigen. Omdat het project (helaas) niet in een keer verkocht zal worden meld je nog wel af per individueel bouwnummer.

 

∧ Terug naar boven

In verkoop & verhuur genomen uitgebreid naar huurobjecten

Het is nu mogelijk om verhuur objecten (zowel bij BBvh als bij BOvh) ook in de verkoop te zetten door het object aan te melden als ‘in verhuur/ verkoop’ genomen.

Dit was altijd al mogelijk bij verkoop objecten en is nu uitgebreid naar verhuur objecten.

 

∧ Terug naar boven

Nieuwe versie van Tiara

De nieuwe versie van Tiara is doorgevoerd. Dit betekent dat er een aantal (nieuwe) velden (toegevoegd) zijn welke verplicht zijn geworden bij het publiceren van het object:

1.  ‘Bemiddelingskosten’ binnen ‘Huur’. Dit zijn kosten die door de makelaar bij de huurder in rekening worden gebracht. Dit veld wordt getoond als ‘Kosten huurder’.

2. ‘Waarborgsom’ binnen ‘Huur’

3. ‘Beschikbaarheid’ binnen ‘Huur’.
De beschikbaarheid kan permanent of tijdelijk zijn.

4. De ‘Servicekosten per maand’.
Hier mag je echter ook 0 invullen.

 

 

∧ Terug naar boven

Zelf (meerdere) exports koppelen

Zelf bepalen welke gegevens je in de export naar een spreadsheetprogramma wilt opnemen. Dat is nu ook mogelijk!

Standaard staat in Yes-co Open één standaardexport gekoppeld waarmee je je diverse selecties van relaties of objecten kan exporteren. Het is nu ook mogelijk dat je zelf exports aanmaakt waardoor je de vrijheid hebt om zelf te bepalen welke variabelen je in de export terug wilt zien.

Werking:

Export koppelen

Je kan zelf een export aanmaken of gebruik maken van een van deze voorbeeld exports. We gaan in de komende periode werken aan een heel gemakkelijke ‘export wizard’ waarmee je je eigen export bij elkaar kan klikken. Dat geeft je vanaf de eerstvolgende release de mogelijkheid om ook snel een eigen export te maken.

Gebruikte je vroeger het Yes-co Classic systeem en werkten jullie toen ook met eigen exports? Vraag dan of we deze exports weer in je systeem koppelen.

Je kan ook het Yes-co team inschakelen om een export voor je te maken. Geef ons je wensen door en je ontvangt op korte termijn een offerte. Hierbij houden we de kosten laag om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

In de Setup van het Yes-co Open systeem heb je onder ‘Apllicatiebeheer’, ‘Templates’,  ‘Export’ de mogelijkheid een eigen export template te koppelen. Klik hiervoor rechts boven op de knop ‘Toevoegen’.

export template toevoegen

Bij het koppelen van de template kan je aangeven of de export beschikbaar moet zijn voor objecten, relaties of voor zoekprofielen én kan je aangeven bij welke overzichten je de beschikking wilt hebben over deze export. Bijvoorbeeld voor relaties zowel in het overzicht ‘laatst bewerkte relaties’ als in ‘verhuizende relaties’, ‘alle individuen’, ‘alle bedrijven/ contactpersonen’ etc.? En voor projecten bijv. bij het ‘sleutelbord’ en projecten waar ik aan gekoppeld ben’, bestaande bouw projecten’ enzovoorts.

 

Export gebruiken

Om de export te gebruiken selecteer je eerst de gewenste projecten, relaties of zoekprofielen. Dit doe je door middel van de keuze voor het soort overzicht en met behulp van de zoekvelden (zie hiervoor ook het artikel ‘zoeken in eigen projecten‘ en ‘selectie mogelijkheid bij relaties‘.

Selecteer de relaties/projecten of zoekprofielen en klik op ‘Export’ onderaan de pagina. Je krijgt nu de keus welke export je wilt gebruiken

export template kiezen

Na selectie van de gewenste export wordt de spreadsheet gedownload en kan deze geopend en eventueel verder bewerkt worden.

∧ Terug naar boven

Koppeling Taxateurs Unie: gevalideerde én ongevalideerde taxaties

Vanuit je Yes-co systeem maak je nu rechtstreeks, zowel een gevalideerd als een onafhankelijk, taxatierapport binnen het systeem van de Taxateurs Unie.

In het online systeem van Taxateurs Unie is het ook mogelijk een gratis ongevalideerd  taxatierapport te maken en dit rapport vanuit je Yes-co systeem op te vragen.

Lees hier meer over de Taxateurs Unie en hoe je je kan aanmelden.

Voor het eerste gebruik:

Als je aangemeld bent bij de Taxateurs Unie kan je in het Yes-co systeem de Taxateurs Unie app in de App Market activeren. Bij het activeren wordt er gevraagd naar je gebruikersnaam (bij de Taxateurs Unie) en de code.

 

Tacateurs Unie configureren

Werking

Bij het BBta of NBta project kan je via de knop ‘Acties’ bovenaan of via de container Taxateurs Unie het taxatierapport aanmaken. Koppel de Opdrachtgever en eventueel de contactpersoon zodat deze relaties ook in het taxatierapport meegenomen worden.

Taxatie Unie container

Taxatie rapport aanmaken

 

Het aanmaken van het taxatierapport binnen het Yes-co systeem zorgt ervoor dat in de Taxateurs Unie omgeving het rapport aangemaakt wordt.

Per project kan je, vanuit het Yes-co systeem, het taxatierapport opvragen. In dit overzicht zie je ook wat de status van het rapport is. Als je hier op klikt vraag je het rapport online op.

Waarom hebben we gekozen voor een koppeling met Taxateurs Unie? 

Zoals jullie weten is de Taxateurs Unie, net als het NWWI, een NHG erkend taxatie-validatie-platform. Hierdoor worden taxaties, gevalideerd door de Taxateurs Unie, geaccepteerd door nagenoeg alle hypotheekverstrekkers. Van verschillende kanten bereiken ons berichten dat met het systeem van Taxateurs Unie gemakkelijker te werken is en dat het klantvriendelijker is dan bij het NWWI. Verder kan ook in de koppeling tussen het Yes-co systeem en Taxateurs Unie voorzien worden in gratis ongevalideerde taxatierapporten. Dit was, via een koppeling, niet mogelijk bij het NWWI.

In de Taxatie-Rapportage-Module van Taxateurs Unie is het mogelijk om:

  • voorbeeldteksten van TU te importeren;
  • standaard teksten vast te leggen;
  • standaard teksten te combineren;
  • standaard teksten als ‘voorkeur’ te benoemen;
  • standaard en voorkeurteksten te delen met directe collega’s;
  • een automatische controle te starten alvorens de taxatie ter validatie aan te bieden.

We horen uiteraard graag ook jullie mening over deze koppeling. Laat het ons weten via info@yes-co.nl.

 

 

∧ Terug naar boven

Zicht op je tickets in Yes-co Open

We hebben het mogelijk gemaakt je tickets met meldingen of vragen binnen je systeem te volgen. Zoals je misschien weet werken we sinds kort met een ander systeem waarin meldingen en vragen ingebracht kunnen worden. Deze kan je melden door bovenaan in je systeem te klikken op ‘Meld het ons’.  Door hier op te klikken als je bij het betreffende object of relatie bent wordt automatisch de naam van het object of relatie meegestuurd.

Je kan het ticket gemakkelijk volgen doordat:

1. bij het object of relatie waaruit je de melding gemaakt hebt het betreffende ticket te zien is in een aparte (verplaatsbare) container. Hierbij kan je zien wat de status is. Door op het icoontje onder ‘Acties’te klikken kan je de gegeven reactie nalezen en kan je zelf een reactie geven.

Ticket container bij het object of relatie

2. op de Home een overzicht van alle tickets van het kantoor staan.

Zo zie je dus ook snel of er over bijvoorbeeld een storing al een melding is gemaakt door een collega. Vanuit dit overzicht kan ook een nieuw ticket aangemaakt worden. Maar let op: deze is dan niet zichtbaar onder het betreffende object of relatie.

Tickets overzicht gehele kantoor

 

 

∧ Terug naar boven